Potatisåkern - juridik och brandskydd

Träffa åklagaren och brandsakkunnige från rättsfallet!

Måndagen den 26 maj 2014

Rättsfallet om branden på Potatisåkern i Malmö har hållit på i sju år och avslutades med en friande dom nu i december. Men vad hände egentligen i fallet och varför blev det som det blev? Vilka lärdomar kan de inblandade dra?

Vi har nu möjligheten att bjuda in till ett intressant seminarium med fokus på juridik och brand. Det är inte så ofta som räddningstjänstbranschen har ett så komplext och långdraget ärende som branden på Potatisåkern. 70 familjer blev hemlösa och det tog ett år innan de kunde flytta tillbaka. Fallet har varit i tingsrätten och i hovrätten.

Vi får hjälp att bena ut hur domstolarna tänkte och resonerade, och vi guidas igenom vad som hände av åklagaren Bo Birgerson. Han berättar om domen och processen från sitt perspektiv. Räddningstjänstens sakkunnige Bertil Nilsson delar också med sig av sina erfarenheter från denna omfattande process, och ger oss sina erfarenhet och tips.

   
Datum och tid Måndagen den 26 maj 2014, kl. 09.30-11.30
Plats Elite Hotel Ideon, Lund, Ideon Gateway, konferensavdelningen, Scheelevägen 27, Lund. Parkering kan ske i intilliggande parkeringsgarage. Se även www.elite.se/sv.lund
Anmälan Anmälan sker senast den 15 maj via e-mail till jeanette.pettersson@se.pwc.com. Frågor på seminariets innehåll kan ställas till Sandra Danielsson, via e-mail sandra.danielsson@se.pwc.com eller telefon 010-212 99 38.

Efter seminariet finns möjlighet för gemensam lunch på egen bekostnad i Elite Hotels restaurang på bottenplan. Vi har förbokat plats, så meddela om du vill vara med, så justerar vi antal platser. Priset för lunchen är 115 kr/person och betalas på plats.


Hjärtligt välkomna!